AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, ulusal bir televizyon programında gazeteci Gürkan Hacır’ın canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayına Nebi Hatipoğlu ile karşılıklı olarak katılma sözü verdikten sonra 2 kez erteleme talep eden, daha sonra da katılmaktan vazgeçtiğini bildiren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, programa katılmadı. Hatipoğlu, Gürhan Hacır moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, CHP Eskişehir İl Başkanı Avukat Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve birçok CHP’li yetkili de kısa mesaj ile sosyal medya platformlarından sorular yöneltti. CHP adayı Ayşe Ünlüce’nin programa katılmaktan vazgeçmesini eleştiren Hatipoğlu, “Bu soruları, burada muhatap olan arkadaş gelip de sorsaydı. Size gelecek arkadaş karşımıza çıkıp cesaret edemediği için gelemedi, oradan il başkanına mesaj attırıyor"
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de programa canlı bağlantı talep etmesi üzerine gazeteci Gürhan Hacır, “Sevgili hocam. Biz hem Ayşe Ünlüce ile hem sizinle hem de yetkililerinizle görüştük ve davet ettik. ‘Gelin, burada bütün belgeler neyse konuşalım’ dedim. Programa katılmayıp da ‘Bana cevap hakkı doğdu’ demek olmaz. Bu bir siyasi konu, cevap hakkı doğacağı zaten muhakkaktı. Barış Yarkadaş sizinle 45 dakika konuştu ben şahidim. Biz en başından size süre verdik, katılmayıp ‘Ben süre istiyorum’ demek olmaz” diyerek, sitem etti.
“15 adet katlı kavşak yapacağız”
AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, canlı yayın konuğu olduğu programda Eskişehir’in trafik sorununa da değindi. Mevcut belediyenin 25 yıldır şehir içinde trafiği azaltmak amacıyla hiçbir katlı kavşak yapmadığını dile getiren Hatipoğlu, “Eskişehir’de inanılmaz bir tehlike var çünkü yıllardır trafiğin rahatlaması için hiçbir yatırım yapılmadı. Yapıldığı günün şartlarında uygun olan tramvay günümüzde trafikte kaos oluşturuyor. Eskişehir'de 25 yıldır şehir içinde yapılan 1 adet katlı kavşak yok. Yani 1 adet bile yapılmaz mı? Bizim trafik ile ilgili yapacağımız yatırımlarda, Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı dışında Ulaştırma Bakanlığı’nın da büyük katkıları olacak. Belediye, bu yatırımları dahi engelliyor. Onun için iktidar ve yerel yönetimin uyumu çok önemli. Biz, şehrin içine 15 adet katlı kavşak yapacğız ve yerleri belli. Ayrıca, katlı kavşak yapılan yerlerin üzerilerinde meydanlar yapacağız. Yol üstündeki trafiği yüzde 50 azaltacağız. Eskişehir Büyükşehir bütçesini oluşturmak, büyükşehir belediye başkanının görevidir. Bunlar bir hizmet değildir. Bunlar gerekliliktir ve yapmak zorunludur. Vatandaşını hizmetsiz bırakmayacaksın. Belediye başkanlığı koltuğu bahane üretmeye yeri değildir. Belediye başkanı parayı bulacak. Hizmetleri de takır takır yapacak. Tramvayı belli noktalarda yer altına alacağız. Bize diyorlar ki; ‘Yer altına alamazsın, Eskişehir'in altında su var.’ Biz bunu mühendislerle konuşuyoruz, işin uzmanları gülüyorlar. Biz hızlı treni yaklaşık 3 kilometre yer altına aldık. Bu hizmetleri Ankara ve İstanbul'da müteahhitler 120-150 günde yapıyor. Yani yapılabilir” dedi.
“İçilebilir suyu vatandaşa bir mesajla, ‘suyu içebilirsin’ diyerek yapmayacağız”
Son günlerde Eskişehir’de sıkça konuşulan şebeke suyu hakkında da açıklamalar yapan Hatipoğlu, “Şimdi bizim bir de suyla ilgili bir sorunumuz var. Eskişehir'de su çok pahalı, hadi pahalı olsun madem ama en azından suyu içelim, meyve, sebze ve çay demlemede falan kullanalım. Bizim bunu yapmamız Eskişehir'de mümkün değil. Çünkü biz konvansiyonel bir sistemle suyu arıtıyoruz. Yılda 400-500 ton klor kullanıyoruz ve bir sürü kimyasal malzeme kullanıyoruz. Su zaten o kadar kötü kokuyor ve o kadar kötü bir görüntüsü var ki bu suyu kimse Eskişehir'de kullanmıyor. Kullanıyor diyen varsa hani nasıl kullanıyor ben merak ediyorum. Bunu anlattıktan sonra Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ESKİ) 25 yıl sonra, ‘Kıymetli abonemiz, musluktan akan suyumuz valiliğe bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından sürekli kontrol edilmektedir. İçilebilir, meyve ve sebze yıkanabilir, yemekte kullanılabilir. Son günlerde aksi yönde yapılan spekülasyonlara itibar etmeyiniz’ şeklinde bir mesaj geldi. Bu su içilebiliyorduysa, her meyve yıkanabiliyorduysa, 25 yıldır bunu niye söylemediniz de Eskişehir’i damacanaya mahkum ettiniz? Biz, su hiçbir zaman içilmesin demiyoruz. Biz taahhüt olarak diyoruz ki; seçildikten sonra 2 yıl içinde çeşmeden içilebilir su yapacağız ama biz bunu 4 milyarlık bir arıtma tesisi yaparak yapacağız. Yani böyle vatandaşa bir mesajla, ‘suyu içebilirsin’ diyerek yapmayacağız. Öyle bir şey yok” şeklinde konuştu.
eskisehirilkhaber.com